OddsjournalenOdds på ministerposter: ”MP kommer inte att ingå i regeringen” - Oddsjournalen

| Prenumerera via RSS

Odds på ministerposter: ”MP kommer inte att ingå i regeringen”

september 20th, 2010 Posted in Unibet

Valet 2010 lämnade Sverige i ett oklart parlamentariskt läge. Sverigedemokraternas vågmästarroll har gett upphov till spekulationer om ett möjligt regeringssamarbete mellan Alliansen och Miljöpartiet. Men enligt Unibets odds får vi inte se en miljöpartistisk minister i den kommande regeringen.

– Sverigedemokraternas framgång rör till det i förhandlingarna, inte minst avseende ministerposter. Miljöpartiet vill inte ha inflytande till priset av att bryta upp den rödgröna oppositionen, säger Lennart Ehlinger, politisk oddssättare hos spelbolaget Unibet.

Enligt oddsen är det Folkpartiets Jan Björklund som tar över rodret efter Maud Olofsson som ny vice statsminister i en Alliansregering. Ett spel på Björklund ger i dagsläget 108 kronor tillbaka på en spelad hundralapp. Maria Wetterstrand, som i vår ska lämna posten som språkrör för Miljöpartiet, är spelbar till oddset 7,50.

På utrikesministerposten kan det också ske förändringar.

– Carl Bildt är favorit, men gör kanske en ”Colin Powell” och lämnar in efter en mandatperiod. I så fall lär Gunilla Carlsson ta över, säger Lennart Ehlinger.

Lämna kommentar