OddsjournalenBetsson tror på rekordhandel trots bistra tider - Oddsjournalen

| Prenumerera via RSS

Betsson tror på rekordhandel trots bistra tider

december 21st, 2009 Posted in Betsson

Med bara några dagar kvar till jul är det fortfarande många som inte har köpt alla sina julklappar och några hektiska dagar väntar i landets alla butiker. Frågan kvarstår dock om vi i dessa lite dystra tider med varsel och stora nedläggningar har råd att handla i samma takt som föregående år? Betsson tror likväl på ännu ett nytt rekordår för julhandeln trots svåra tider.

Nordea presenterade i början av december sin årliga undersökning av svenskarnas julplaner. Den säger att svensken i genomsnitt planerar att köpa mindre julkappar i år jämfört med tidigare år, där en fjärdedel härleder detta till lägre inkomster. Undersökningen säger också att den totala kostnaden för julen (exempelvis mat, julpynt, julklappar och evenemang) kommer att minskas med 4 % jämfört med i fjor.

När Handelns utredningsinstitut(HUI) publicerade sin prognos i mitten av november för 2009 års julhandel spådde man dock en ökning i omsättning trots bistra tider. Enligt HUI tror man julhandeln kommer att öka med 3 % i år. Det skulle innebära en omsättning på 61,3 miljoner kronor vilket innebär att svensken i genomsnitt spenderar 6600 kronor på julklappar.

– Trots att dessa rapporter ger olika besked finns det mycket som talar för att vi får ett nytt rekordår i julhandeln. De som inte har drabbats av arbetslöshet kommer att kunna dra stor nytta av skatte- och räntesänkningar vilket har lösgjort mer pengar för svensken, vilket i sin tur kommer att avspegla sig i större konsumtion. Avdrag som t.ex. rotavdraget påverkar också konsumtionen i rätt riktning, säger Thomas Bertilsson på Betsson

Tror du att nytt rekord slås i julhandeln får du 106 kronor tillbaka på en satsad hundring. Tror du att rekordet uteblir får du tillbaka 720 kronor på en satsad hundring.

Kommer omsättningen på julhandeln i Sverige att slå nytt rekord?

Odds

Ja – 1.06

Nej – 7.20

Gå till Betsson och registrera dig

Lämna kommentar