Oddsjournalen'Svenska Spel

| Prenumerera via RSS

US Open med odds från Svenska Spel

29 augusti, 2011 | Inga kommentarer | Postat i Svenska Spel, Tennis

Årets gigant i tennisvärlden är storfavorit till att ta hem US Open enligt Svenska Spels oddssättare, men bakom Novak Djokovic finns flera spelare som utmanar och det har skrällt i New York förr. På damsidan är Serena Williams lika klar favorit med Maria Sharapova som främsta utmanare och favoritskapet till vilken spelare som gör flest ess i hela turneringen är tredelat.

– US Open känns lite lurigt i år både på herr- och damsidan eftersom många spelare har visat tecken på skador, slitningar och trötthet senaste tiden, säger Magnus Stockhaus, oddssättare på Svenska Spel. Trots det ser vi två klara favoriter i Novak Djokovic och Serena Williams, men bakom dem finns det många intressanta spelare som varit heta, fortsätter han.

Oddsättarna på Svenska Spel nämner bland andra Azarenka och Petkovic som två formstarka spelare som kan skrälla. På herrsidan är det jämnt mellan Nadal, Federer och Murray om att utmana Djokovic som varit i en klass för sig under första halvåret. En av formspelarna som kan utmana är dock Mardy Fish som spelat bra senaste månaden, till skillnad från Robin Söderling som inte spelat sedan Båstad tidigare i somras på grund av skadebekymmer.

Bland de spelare som förväntas göra flest ess under turneringen har man delat favoritskapet mellan Tsonga, Federer och Murray.

– Det är svårt att plocka ut någon speciell favorit till ess-spelet då mycket så klart beror på hur långt spelarna går i turneringen, det i kombination med vilka de möter samt servekapacitet gör att även spelare som Isner, Karlovic och Kevin Anderson kommer högt upp i vår ranking, förklarar Magnus.

Svenska Spel erbjuder som vanligt spel på Söderlings matcher samt alla kvartsfinaler och framåt på herrsidan. Under US Open kommer man även att kunna spela live på de matcherna.

US Open 2011 (Första spelstopp 29/8 kl. 16:59)

Vinnare, herrar

N Djokovic 2.40

R Nadal 5.25

R Federer 6.00

A Murray 6.00

JM del Potro 19.00

M Fish 30.00

JW Tsonga 35.00

T Berdych 35.00

R Söderling 40.00

J Isner 90.00

N Almagro 90.00

Fler alternative finns på svenskaspel.se

Vinnare, damer

S Williams 2.60

M Sharapova 6.00

P Kvitova 10.00

V Azarenka 12.00

V Zvonareva 15.00

C Wozniacki 16.00

N Li 20.00

A Petkovic 25.00

S Stosur 25.00

S Lisicki 30.00

Fler alternativ finns på svenskaspel.se

Vem slår flest serve-ess under turneringen?

Spelare Odds

JW Tsonga 7.00

R Federer 7.00

A Murray 7.00

J Isner 9.00

A Roddick 9.00

R Söderling 14.00

I Karlovic 14.00

K Anderson 14.00

N Djokovic 14.00

JM del Potro 15.00

M Fish 16.00

Fler alternativ finns på svenskaspel.se

Unik innebandysatsning från Svenska Spel

16 april, 2009 | Inga kommentarer | Postat i Svenska Spel

Tre elitsatsande innebandyspelare har valts ut av Svenska Spel för en unik sponsring. De utvalda spelarna får under sex månader möjlighet att gå ned i arbetstid och öka sin satsning på innebandyn. Målet är VM-truppen och kanske till och med ett VM-guld.

De tre utvalda spelarna är Karolina Widar, center i Rönnby IBK, Elin Reinestrand, back i Karlstad IBF och Emelie Lindström, forward i Balrog B/S IK. Två välkända spelare och en uppstickare.

– Vi vill satsa på de här spelarna för vi tror att deras spelegenskaper kan stärka VM-truppen och sedan öka chanserna till ett svenskt VM-guld i Västerås i december, säger Charlotte Ekman, projektledare för innebandysponsringen på Svenska Spel.

Ersättning i ett halvår
Tack vare ett avtal med spelarnas klubbar kommer Widar, Reinestrand och Lindström få en ersättning från juli till december i år, vilket gör det möjligt för dem att gå ned i arbetstid och istället fokusera fullt ut på att kvalificera sig in i VM-truppen.

– Det är tufft att vara en elitsatsande spelare och samtidigt ha ett heltidsjobb. Genom den här satsningen ger vi spelarna extra tid och möjlighet att utveckla sina individuella styrkor och svagheter, vilket gynnar hela den svenska daminnebandyn i slutändan, säger Charlotte Ekman.

– Vi tror på svensk innebandy och vill vara med och skapa goda förutsättningar för nya svenska framgångar, avslutar Charlotte Ekman.

Spelarna kommer att presenteras på SM-finalen i Globen den 18:e april och deras satsning mot VM går sedan att följa på deras bloggar på Svenska Spel.