OddsjournalenUnik innebandysatsning från Svenska Spel - Oddsjournalen

| Prenumerera via RSS

Unik innebandysatsning från Svenska Spel

april 16th, 2009 Posted in Svenska Spel

Tre elitsatsande innebandyspelare har valts ut av Svenska Spel för en unik sponsring. De utvalda spelarna får under sex månader möjlighet att gå ned i arbetstid och öka sin satsning på innebandyn. Målet är VM-truppen och kanske till och med ett VM-guld.

De tre utvalda spelarna är Karolina Widar, center i Rönnby IBK, Elin Reinestrand, back i Karlstad IBF och Emelie Lindström, forward i Balrog B/S IK. Två välkända spelare och en uppstickare.

– Vi vill satsa på de här spelarna för vi tror att deras spelegenskaper kan stärka VM-truppen och sedan öka chanserna till ett svenskt VM-guld i Västerås i december, säger Charlotte Ekman, projektledare för innebandysponsringen på Svenska Spel.

Ersättning i ett halvår
Tack vare ett avtal med spelarnas klubbar kommer Widar, Reinestrand och Lindström få en ersättning från juli till december i år, vilket gör det möjligt för dem att gå ned i arbetstid och istället fokusera fullt ut på att kvalificera sig in i VM-truppen.

– Det är tufft att vara en elitsatsande spelare och samtidigt ha ett heltidsjobb. Genom den här satsningen ger vi spelarna extra tid och möjlighet att utveckla sina individuella styrkor och svagheter, vilket gynnar hela den svenska daminnebandyn i slutändan, säger Charlotte Ekman.

– Vi tror på svensk innebandy och vill vara med och skapa goda förutsättningar för nya svenska framgångar, avslutar Charlotte Ekman.

Spelarna kommer att presenteras på SM-finalen i Globen den 18:e april och deras satsning mot VM går sedan att följa på deras bloggar på Svenska Spel.

Lämna kommentar