Oddsjournalen'Noterat

| Prenumerera via RSS

Aktuella odds på BP

27 juli, 2010 | Inga kommentarer | Postat i Ladbrokes, Noterat, Specialer

BP har haft det hett om öronen de senaste månaderna efter den svåra oljeläcka i Mexikanska golfen som visat sig vara svår att täppa till. Tony Hayward, BP:s vd och styrelseordförande Carl-Henric Svanberg har fått massiv kritik från flera håll.
Hos Ladbrokes hittar du en del spel på olika scenarion kring BP under specialspel.


Aktuella odds – BP

Next BP Chief Executive to last 2 years or more 2.00
Next BP Chief Executive to last under 2 years 1.72
BP Stock Price at End of 2010 to be under 400 2.10
BP Stock Price at End of 2010 to be 400-500 2.25
BP Stock Price at End of 2010 to be over 500 3.25
Carl-Henric Svanberg to be chairman of BP on December 31st 2010 2.75
Carl-Henric Svanberg NOT to be chairman of BP on December 31st 2010 1.40

Trevliga sommarspel

26 juli, 2010 | Inga kommentarer | Postat i 888sport, Fotboll, Nordicbet, Noterat

Nu är det sommar och utbudet av intressanta spel kan i många fall kännas skralt. Men det är inte riktigt sant. Man kan lätt bli bortskämd med ett event som Fotbolls VM och alla olika matchspel som finns att tillgå på ett sådant stort event.

Men det finns alternativ. Ett par stycken är lokal fotboll en bit ner i divisionerna och Baseboll.
Nordicbet har specialiserat sig på odds på fotboll långt ner i divisionerna. Du kan exempelvis spela på div 4- matcher vilket i många fall kan gynna dig som spelare. Med lite research kan du lätt få koll på några av lagen och inrikta dig på dem. Du ser när oddsen är spelvärda och kan med lite kunskap skapa dig fördelar gentemot de som sätter oddsen.

Baseboll är amerikanarnas favorit och nationalsport och det finns mycket baseboll på utbudslistan under sommaren. MLB innehar två ligor i USA, National League och American League där vi finner många klassiska lag som; New York Yankees, Boston Bed Sox som spelar i American League och New York Mets och Chicago Cubs som spelar i National League.

Ladbrokes – Spelutredningen missar målet

15 december, 2008 | Inga kommentarer | Postat i Ladbrokes, Noterat

Dagens spelutredning missar samtliga mål som en modern spelmarknad kräver. Betänkandet inför dagens offentliggörande visar tydligt att syftet inte är att värna spelkonsumenter. Risken för en felaktig utveckling på marknaden är uppenbar.

– Översynen av spelregleringen är forcerad av en skarp EU-kritik och att monopolet erroderar genom Internet säger Lasse Dilschmann, Ladbrokes VD i Norden, i en kommentar, och fortsätter, utredningen kunde ha öppnat upp för starkare finansiering för idrotten och föreningslivet samtidigt som svenska spelare kan få möjlighet till bättre priser på speltjänster.

Dagens betänkade visar att spelutredningen missar alla relevanta mål och brister i ett EG-rättslig sammanhang där proportionaliteten har avgörande vikt. Ladbrokes kan med ett långtgående ansvar erbjuda speltjänster som är bra för den enskilde, de som kan ta skada av spelet, samhället och näringsutvecklingen.

– Jag är orolig, inte så mycket för Ladbrokes, men bekymrad för att staten inte tar chansen att lära sig mer, nu backar man in i framtiden genom att konkurrensutsätta enbart en liten del av spelmarknaden medan man lämnar resten och EU-kritiken orörd, avslutar Lasse Dilschmann.

Förslag på spelreglering

15 december, 2008 | Inga kommentarer | Postat i Noterat

Idag lämnade regeringens särskilde utredare, chefsjuristen Jan Nyrén, som har haft i uppdrag att föreslå en långsiktigt hållbar svensk spelreglering in betänkandet – En framtida spelreglering (SOU 2008:124) – till finansminister Anders Borg.

Pressmeddelandet i sin helhet
Bakgrund till uppdraget
De snabba och stora förändringarna av spelmarknaden till följd av framför allt det gränslösa spelet över Internet har väckt frågor om hur en spelreglering kan upprätthållas och bör se ut. I Spelutredningens uppdrag har ingått:
– att föreslå en uppstramning och modernisering av spelregleringen i syfte att stärka de allmänna skyddssyftena som svensk spelreglering bygger på,
– att kartlägga i vilken utsträckning vissa spel kan anses framkalla spelberoende och att de mest problematiska spelen endast ska kunna bedrivas i strikt reglerade former, och
– att bedöma om det av EG-rättsliga, tekniska eller andra skäl inte är möjligt att strama upp nuvarande regelverk och i så fall föreslå ett delvis nytt system som också inbegriper andra aktörer än befintliga.

En ny och uppstramad spelreglering
pelutredningen har kommit fram till att den framtida spelregleringen ska genomföras med en ny lotterilag. Den nya lotterilagen – som bygger på grunderna i dagens lotterilag är en s.k. ramlag, dvs. en lag med lägre precision som mera innehåller allmänt hållna mål och riktlinjer. Bland annat införs en ny inledande paragraf som uttryckligen anger lagens syften, däribland att bestämmelserna i lagen ska syfta till att motverka spelberoende och motverka brott. Lagen ska sedan fyllas ut och konkretiseras genom föreskrifter i förordningsform och myndighetsföreskrifter.

Förslagen innebär i korthet följande:

– Alla spel och lotterier blir författningsreglerade.
– All tillstånds- och tillsynsverksamhet centraliseras till Lotteriinspektionen, som därmed även kommer att meddela tillstånd för lotterier som anordnas av AB Svenska Spel och ATG.
– Lotteriinspektionen får ansvar för i princip samtliga nya uppgifter som följer av förslagen. Inspektionen får ett sektorsövergripande helhetsansvar och föreslås därför byta namn till Spelmarknadsinspektionen.
– De ur spelberoendesynpunkt mest problematiska spelen (spelautomater, kasinon och interaktiva spel på Internet, såsom Internet-poker, Internet-bingo och skraplotter på Internet) ska endast få anordnas av AB Svenska Spel.
– Det införs särskilda regler för marknadsföring av lotterier till konsumenter.
– En generell åldersgräns på 18 år införs för att få delta i lotterier.
– Det införs krav på att lotteriombuden, dvs. återförsäljarna av lotterier, innehar ett särskilt tillstånd för sin verksamhet.
– Det ställs krav på att anordnare av lotterier tillhandahåller information om bl.a. risken för spelberoende och att anordnare även utvecklar handlingsprogram mot spelets risker.
– Det införs förbud mot förmedling av insatser avseende otillåtna lotterier och förbud mot förmedling av kommunikation till IP-adresser och domännamn för ett sådant lotteri.
– Sanktionssystemet effektiviseras, bl.a. genom att Lotteriinspektionens vitesförelägganden som huvudregel ska gälla omedelbart och att inspektionen vid överträdelser av lotterilagen får förena en anmärkning eller varning med en straffavgift på lägst femtusen kronor och högst fem miljoner kronor.
– Statens folkhälsoinstitut föreslås få en särskild uppgift att stödja utveckling och utvärdering av vård- och behandlingsprogram för spelberoende.

En möjlig öppning för nya aktörer
Den svenska spel- och lotterimarknaden är väsentligen förbehållen staten, hästsporten och folkrörelserna. Kommersiella intressen har endast tillåtits i mycket begränsad omfattning. Spelutredningen lämnar förslag på en delvis ny tillståndsmodell som innebär att kommersiella intressen ska kunna få tillstånd att anordna vadhållning (oddsspel och tipsspel) med undantag för vadhållning i samband med hästtävlingar. Tillstånden ska ge rätt att anordna vadhållningen såväl över Internet som hos spelombud. Denna nya tillståndsmodell ska regleras i lotterilagen, i följd varav tillstånden kommer att omfattas av lotterilagens övriga bestämmelser. Utredningen föreslår att det statsägda spelbolaget AB Svenska Spel inte längre anordnar denna spelform.

Ikraftträdande
Samtliga regler föreslås träda i kraft den 1 januari 2011.

Upprepar Ålborg FC Köpenhamns prestation?

30 september, 2008 | Inga kommentarer | Postat i Noterat

Så var det dags för Champions League igen, med flera intressanta toppmatcher. Ur nordisk synpunkt är förstås mötet i Danmark mellan Ålborg och Manchester United kvällens höjdpunkt. Ålborg tog överraskande poäng i Skottland mot Celtic i den första omgången, frågan är om man kan upprepa FC Köpenhamns succé mot just United säsongen 2006/07 när den danska storklubben hemmabesegrade engelsmännen med 1-0.

Tisdagens matcher i Champions League med odds

Ålborg – Manchester U
Villarreal – Celtic
Fenerbache – Dynamo Kiev
Bate Borisov – Juventus
Zenit – Real Madrid
Bayern Munchen – Lyon
Arsenal – Porto
Fiorentina – Steaua Bukarest

Sverige jagar seger

10 september, 2008 | Inga kommentarer | Postat i Noterat

Ikväll bjuder VM-kvalet på flera godbitar runt om i Europa. Det hetaste mötet av alla spelas i Zagreb mellan Kroatien och England. Lagen möttes även i kvalet till EM i Schweiz och Österrike, då vann Kroatien båda matcherna. Räkna med revanschsugna engelsmän. Men i fokus för oss svenskar hamnar förstås Sverige-Ungern på Råsunda.

Spelbolagen tror på svensk seger. bet365, expekt och unibet ger 1,50 ggr pengarna på svensk seger och matchen ergjuder också flera spännande spel.

I Sveriges grupp möts dessutom Portugal och Danmark och förutom Kroatien-England märks också matchen Frankrike-Serbien, där fransmännen är piskade att vinna efter förlusten i Österrike.

Odds VM-kval

De intressantaste matcherna i kvällens VM-kval
Sverige-Ungern
Portugal-Danmark
Kroatien-England
Frankrike-Serbien

Helgens VM-kval odds

5 september, 2008 | Inga kommentarer | Postat i Canbet, Noterat

Sverige är storfavorit inför lördagens VM-kval i Albanien, detta trots en del skadeproblem. Intressant blir att se om Lagerbäck väljer 3-5-2. Zlatan Ibrahimovic har sett pigg ut trots knäproblemen och Kim Källström inspireras av den mer fira rollen framför två defensiva mittfältare. Vi tror Sverige vinner med 2-0, ett spel som betalar bäst hos Canbet – 7 ggr pengarna!

Odds Albanien – Sverige

Andra intressanta VM-kval matcher med odds
Ungern – Danmark
Spanien – Bosnien och Hercegovina
Ukraina – Vitryssland
Norge – Island
Georgien – Irland

Läs mer om VM-kvalet

Övriga VM-kvalodds

Lottat i Champions League – Chelsea favorit

29 augusti, 2008 | 1 Kommentar | Postat i bwin, Noterat

I går lottades gruppspelet i Champions League och för oss svenska fotbollsälskare väntar flera intressanta svenskmöten. I grupp B hamnade nämligen Zlatan Ibrahimovic Inter, Markus Rosenbergs Werder Bremen och Mikael Nilssons Panathinaikos tillsammans med skrällgänget från Cypern, Anorthosis Famagusta.

Grupperna i Champions League med kvalificeringsodds – bwin
Grupp A
Chelsea – 1,05, Roma – 1,25, Bordeaux – 2,70, Cluj – 13,00
Grupp B
Inter – 1,07, Werder Bremen – 1,50, Panathinaikos – 2,00, Anorthosis Famagusta – 10,50
Grupp C
Barcelona – 1,02, Sporting Lissabon – 1,75, Basel – 3,50, Shakhtar Donetsk – 2,75
Grupp D
Liverpool – 1,50, PSV Eindhoven – 2,70, Marseille – 2,80, Atletico Madrid – 1,65
Grupp E
Manchester United – 1,05, Villarreal – 1,30, Celtic – 2,35, Aalborg – 18,00
Grupp F
Lyon – 1,50, Bayern München – 1,13, Steaua Bukarest – 6,05, Fiorentina – 2,05
Grupp G
Arsenal – 1,15, Porto – 1,65, Fenerbahce – 2,65, Dynamo Kiev – 2,85
Grupp H
Real Madrid – 1,10, Juventus – 1,55, Zenit – 1,65, BATE Borisov – 23,00


Vinnare Champions Leage 2008/09
– bwin
Chelsea – 6,00
Real Madrid – 6,50
Manchester United – 7,00
Inter – 7,50
Barcelona – 8,00
Arsenal – 13,00
Liverpool – 14,00
Bayern München – 17,00

Inga svenskar kvar i US-Open singeln

28 augusti, 2008 | Inga kommentarer | Postat i 888sport, Canbet, Noterat, Sportingbet

Varken Sofia Arvidsson eller Thomas Johansson lyckades ta sig vidare i tennisens US-Open. Arvidsson var dock mycket nära att skrälla när hon pressade världstvåan Jelena Jankovic, men serbiskan vann med 7-5 i skiljeset. Thomas Johansson hade inte någon större chans mot letten Ernests Gulbis, som vann med 3-0 i set, efter setsiffrorna 7-5, 6-1, 7-6.

Vem vinner US-Open 2008 – Odds

Herrar
R Nadal – 2,38 canbet
R Federer – 3,75 888sport
N Djokovic – 4,50 canbet
A Murray – 12,00 canbet

Damer
S Williams – 4,33 888sport
D Safina – 6,00 sportingbet
V Williams – 7,00 sportingbet
A Ivanovic – 8,50 canbet

Sveriges kvaltrupp mot Albanien och Ungern

27 augusti, 2008 | Inga kommentarer | Postat i Expekt, Noterat, Unibet

Sverige tar sitt första steg mot VM i Sydafrika 2010 när man ställs mot Albanien och Ungern i VM-kvalet den 6 och 10 september. Med i truppen som presenterades under tisdagen finns Kalmar FF mittfältaren Viktor Elm som får anses vara en skräll då han inte figurerat speciellt mycket i förhandssnacket. De två matcherna kommer förmodligen vara relativt avgörande för landslagets chanser att nå slutspelet i Sydafrika, dit gruppvinnarna är direktkvalificerade medan de tvåorna slåss om fyra återstående platser.

Målvakter: Andreas Isaksson, PSV Eindhoven – Johan Wiland, Elfsborg

Försvarare:
Andreas Granqvist, FC Groningen – Petter Hansson, Rennes – Max von Schlebrügge, Bröndby – Daniel Majstorovic, AEK Aten – Olof Mellberg, Juventus – Mikael Nilsson, Panathinaikos  – Fredrik Stoor, Fulham – Oscar Wendt, FC Köpenhamn

Mittfältare:
Anders Svensson, Elfsborg – Christian Wilhelmsson, Al-Hilal – Kim Källström, Lyon  – Tobias Linderoth, Galatasaray – Sebastian Larsson, Birmingham – Daniel Andersson, Malmö FF – Viktor Elm, Kalmar FF – Samuel Holmén, Bröndby

Forwards: Zlatan Ibrahimovic, Inter – Henrik Larsson, Helsingborg – Markus Rosenberg, Werder Bremen – Marcus Berg, FC Groningen

Utvalda VM-odds
Tar sig Sverige till VM? – Unibet
Ja – 2,70
Nej – 1,40

Vinnare VM 2010 – Expekt
Brasilien – 6,00
Argentina – 7,00
Spanien – 9,00
Italien – 10,00
Tyskland – 13,00
England – 13,00

Sverige – 90,00