OddsjournalenLadbrokes - Spelutredningen missar målet - Oddsjournalen

| Prenumerera via RSS

Ladbrokes – Spelutredningen missar målet

december 15th, 2008 Posted in Ladbrokes, Noterat

Dagens spelutredning missar samtliga mål som en modern spelmarknad kräver. Betänkandet inför dagens offentliggörande visar tydligt att syftet inte är att värna spelkonsumenter. Risken för en felaktig utveckling på marknaden är uppenbar.

– Översynen av spelregleringen är forcerad av en skarp EU-kritik och att monopolet erroderar genom Internet säger Lasse Dilschmann, Ladbrokes VD i Norden, i en kommentar, och fortsätter, utredningen kunde ha öppnat upp för starkare finansiering för idrotten och föreningslivet samtidigt som svenska spelare kan få möjlighet till bättre priser på speltjänster.

Dagens betänkade visar att spelutredningen missar alla relevanta mål och brister i ett EG-rättslig sammanhang där proportionaliteten har avgörande vikt. Ladbrokes kan med ett långtgående ansvar erbjuda speltjänster som är bra för den enskilde, de som kan ta skada av spelet, samhället och näringsutvecklingen.

– Jag är orolig, inte så mycket för Ladbrokes, men bekymrad för att staten inte tar chansen att lära sig mer, nu backar man in i framtiden genom att konkurrensutsätta enbart en liten del av spelmarknaden medan man lämnar resten och EU-kritiken orörd, avslutar Lasse Dilschmann.

Lämna kommentar