OddsjournalenGuldet går till väst - huvudstaden halkar efter! - Oddsjournalen

| Prenumerera via RSS

Guldet går till väst – huvudstaden halkar efter!

mars 12th, 2010 Posted in Allsvenskan, Fotboll, Ladbrokes

Det säkraste av vårtecken är äntligen här, den Allsvenska premiären på lördag! I år en rekordtidig sådan tack vare sommarens VM. Istället för grönskande gräsplaner får vi i år se en premiär på konstgräs, snötäckta mattor och grönmålade leråkrar… vem vinner, vilken tränare går först, nedflyttning..?

Guldkandidaterna

Årets försäsong och ”Silly season” har varit tuff mot de regerande mästarna AIK. De har tappat stora delar av den viktiga centrallinjen i form av Örlund, Hooiveld och Obolo. Har istället tagit hjälp av konstgjord andning i förre Bajen-spelaren Sebastian Eguren som förstärker fram till sommaren. Detta i kombination med ett krävande Europaspel räcker INTE till nytt guld. Vi på Ladbrokes sticker ut hakan och erbjuder ett av marknadens högsta odds på att guldet återigen hamnar i Solna, 8.50!

På västkusten har däremot blåvita IFK Göteborg redan gått ut med att kalla sig nästa mästarna, och det finns all fog för denna optimism. Talangfabriken Änglarna fortsätter att producera på löpande band, de har fått tillbaka flera långtidsskadade spelare och har kryddat med Gais bästa spelare i Pär Ericsson. Enbart en massiv spelarflykt till Europa under sommaren hindrar IFK Göteborg från ytterligare ett guld till samlingen.

Utmanarna

I Knalleland basar Magnus Haglund över den främsta utmanaren till IFK, Elfsborg. Ett ålderstiget lag men kompetens av hög Allsvensk klass på mitten, och en bred bänk har han till sitt förfogande. I Malmö går Roland Nilsson mot sin tredje säsong och sista (?) chans att göra stordåd med di blåe. MFF gjorde en lysande höst och kraven är höga. En svag start och Rolle ligger risigt till. Tredjehands”favorit” på vår lista över tränare som för lämna först till 6.00 ggr pengarna.

En outsider värd att hålla ögen på är BK Häcken. Gjorde ett oerhört starkt 2009, och har följt upp med en imponerande försäsong. Nyblivna unga landslagsmän i Ranegie och Söderberg, kryddat med importer som Paulinho och Chibuike. Paralellerna till Kalmar FF som tog guld som outsider är flera. 21 ggr degen gör Häcken i dagsläget till en intressant investering.

Bottenlagen
Tyvärr alla Åtvid-fans, jumboplatsen ser vikt ut åt er. På pappret en av Allsvenskans svagare nykomlingar på senare år. Inga nyförvärv av hög klass och en arena som ännu inte är varken spelklar eller godkänd. Lägg där till att det mesta av spelet ska kretsa kring en Kristian Bergström som inte blir yngre gör att Åtvidaberg åker ur.

Runt negativ kvalplats och den andra nedflyttningsplatsen är det jämnare. Här räknar vi med att återfinna de övriga två 08-lagen. I Djurgår´n är det återigen nya ansikten, både bland tränare och spelare. Vi var flera som höjde på ögonbrynen när firma Wass/Banda presenterades och de rullade ut en satsning på spelare från vårt grannland i öst. Ska Wass se säsongen ut från Stadions avbytarbänk krävs en succé från dessa och att deras skadebenägna stjärnor håller sig hela. Vi är inte så säkra på detta, och DIF kan spelas till 6.00 att åka ur Allsvenskan.

Aktuella odds – Allsvenskan 2010

Odds Vinnare:
Göteborg 3,25
Elfsborg 4,00
Malmö 5,50
Kalmar 8,00
AIK 8,50
Helsingborg 15,00
Örebro 17,00
Häcken 21,00
Trelleborg 41,00
Halmstad 51,00
Djurgården 67,00
Gefle 81,00
Mjällby 101,00
GAIS 151,00
BP 251,00
Åtvidaberg 501,00

Lämna kommentar