OddsjournalenSlår Julhandeln rekord i år? Vi har oddsen! - Oddsjournalen

| Prenumerera via RSS

Slår Julhandeln rekord i år? Vi har oddsen!

december 16th, 2011 Posted in Ladbrokes

Med en dryg vecka till julafton väntas som vanligt en sista minuten-klappjakt och hektiska dagar i landets alla butiker. Trots oroliga ekonomiska tider sätter nu Betsson upp odds som pekar på ännu ett rekordår för julhandeln, där leksaker kommer att leda den starka julklappshandeln. Om inget nytt julhandelsrekord slås i år ger Betsson hela 720 kronor tillbaka på en satsad hundring.

I december presenterade Nordea en årlig undersökning av svenskarnas julhandelsplaner, som visar att svensken planerar att spendera ungefär lika mycket i år som förra året. Även Handelns utredningsinstitut (HUI) är positiva och spår en ökning med en procent för 2011 års julhandel, trots oroliga tider. Det skulle innebära en omsättning på 65,2 miljarder kronor.

– Trots den ekonomiska osäkerhet som speglat hela 2011 ser vi en stor optimism kring julhandeln från flera håll. Det är den optimismen, tillsammans med en ständigt växande e-handel, som gör att vi tror på ytterligare ett rekordår – om än med liten marginal, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

De senaste åren har särskilt sportartiklar och leksaker lett julhandelstoppen. Men i år höjer det milda vintervädret oddsen för både sportartiklar och kläder, som enligt Betsson kan få ett tuffare år än vanligt. Istället toppar bok- och pappers- samt smyckeshandeln topplistan för de populäraste julklapparna. Högoddsare är, trots att matkassen utsetts till årets julklapp av HUI, just dagligvaror.

Kommer omsättningen på julhandeln i Sverige att slå nytt rekord 2011?

Ja – 1.06

Nej – 7.20

Vilken vara ökar mest i omsättning under december 2011?

Leksaker – 1,15

Bok & papper – 3,25

Guldsmed – 4,00

Sport & fritid – 6,50

Skor – 8,25

Kläder – 9,00

Elektronik – 10,50

Färg – 12,00

Optik – 13,75

Järn & bygg – 14,25

Möbler – 15,00

Dagligvaror – 16,25

Lämna kommentar